субота, 24. јун 2017.

Ostvari svoje snove

I ponovo me, kao i juče, probudio zlatan sunčev zrak u 5.30h. Protegnula sam se, istegla svoje mišiće i nabacila osmeh. Zahvalila se na novom danu, životu, ljubavi koja me okružuje i prožima svakog dana i ustala. Skuvala sam mirisnu kafu i uživam u svakom gutljaju. Pade mi na pamet misao koju sam juče podelila na fejsu.


Da li iskreno verujete u ovo? Ja da. Evo i zašto. Ako ne živite svoje snove ili bar težite ka njima, ne živite već preživljavate. A da li život tako zamišljen,Da li je to naša svrha? Da se od snova ne živi je uverenje koje nam je usađeno odavno. A mi ga možemo svesno menjati.
Zar smo zaista došli na ovaj svet da se mučimo, radimo kako nam drugi diktiraju, ispunjavamo tuđe snove? Ako vam to neko kaže, ne verujte mu. Mi smo moćni i sposobni sami kreirati svoj život i ostvariti i najluđe snove. A zašto svi ne uspevaju u tome? Zato jer nisu pomerili svoj stražnji deo i učinili nešto po tom pitanju. :)

Svi očekuju čuda preko noći. Da, čuda su moguća ali i mi moramo dati svoj doprinos. To ne znači nužno mukotrpan rad. Doprinost je i sama promena uverenja od onog "to je realno nemoguće" do "sve je moguće". To može biti meditiranje svakog dana 5-10 minuta, vizualizacija, afirmacije...Sećam se jednog momenta kada sam svog učitelja Reikija, na početku svog rada na sebi, zamolila da mi da savet kako da dođem do posla. Tada mi je bio učitelj u pravom smislu te reči i dao mi lekciju koju nikada neću zaboraviti. Rekao mi je na koji način Reiki energiju mogu iskoristiti kao pomoćno sredstvo i ja sam to radila. Nakon 3 nedelje sam mu rekla da ovo ne deluje. Pitao me šta sam radila  i ja mu odmah rekla da sam savesno radila sve kako mi je rekao. A onda me upitao: "A jesi li predala neki cv, bila negde da pitaš za posao, informisala se...? Da li iskreno veruješ da je moguće da dobiješ  fenomenalan posao?" Paf! Ko grom me zdrmalo. Nisam ništa uradila a i dalje sam verovala da dobre poslove rade neki drugi. E u tome je stvar. Ljudi često očekuju čuda a ništa ne menjaju u svom životu. Zato snovi i ostaju zakopani i nikad realizovani. Tada sam shvatila da moram dati svoj doprinos. Uz sve to promenila sam svoje uverenje od "uvek neko drugi dobije posao" do " mene čeka posao u kome ću uživati i koji obožavam". I došao je, verovali ili ne.

Kada nešto poželimo, kada o nečemu maštamo Univerzum nam odmah šalje taj dar u naš život. Ali mi moramo otvoriti vrata i dopustiti tom čudu da dođe do nas. Moramo iskreno verovati u to. Obraćajući pažnju na ono što ne želimo, na nedostatak nečega, mi zatvaramo vrata ostvarenju naših snova. Verujući da je nemoguće mi stavljamo neprobojni štit između nas i ostvarenja naših snova. Ne radite to. Iskreno verujte. Čak i kada vam dođu oni manje lepi dani, manje lepa iskustva, verujte da su oni tu iz određenog razloga. Možda da nešto naučite ili da vam pokaže drugi pravac kojim trebate ići. 

Kako ćete znati dopuštate li manifestaciji da dođe do vas ili ne? Kao prvo po svojim mislima, a najvažnije od svega po emocijama koje te misli izazivaju. Ako ste fokusirani na nemanje nečega, vi se osećate loše, vibrirate nisko i iskustva takve niske vibracije puštate u svoj život. Mislite pozitivno, maštajte i verujte. Na taj način vibrirate visoko jer se osećate divno i dopuštate čudima da uđu u vaš život. Jednostavno zar ne? Hm...lako je reći. I meni je na početku moje transformacije delovalo lako ali u praksi je bilo malo teže. Trebalo je menjati se iznutra, menjati ono u šta sam godinama verovala i što su me drugi naučili. Ali dobra vest je što nije nemoguće i što postaje sve lakše i lakše što više praktikujmo dopuštanje. 

Verujte mi, sve je moguće samo ako dovoljno jako želite i iskreno verujte u to. 

Imam mnogo želja, mnogo snova koje sam ostvarila. Imam divnu porodicu, sjajne roditelje, posao koji obožavam, postala sam Reiki praktičar, imam svoj stan, auto. Neko će reći "pa to se podrazumeva". A da li se zaista podrazumeva? I svakim danom imam sve više snova. Želim napisati knjigu, pomagati ljudima uz pomoć Reiki energije, putovati više, snimati meditacije Meditacija, moje prirodno stanje koje će koristiti ljudima, unaprediti svoj rad kao nastavnika engleskog i podići na viši nivo...

I zato se dragi moji ne utapajte u kolotečinu, ne kukajte i ne krivite nikoga za svoje neuspehe, tugu, bes. Promenite pogled na život, stavite ga u svoje ruke i oblikujte po vašoj želji kao da je od plastelina. Budite vajar svoje sudbine, slikar svoje vizije i pisac svog života. Bog je to imao na umu kada je vaš duh spustio u fizičko telo na ovu planetu. Ako znamo da je Bog ljubav, nerealno je da mislimo da je njegov cilj bio da nas muči zare ne?

Bog vas voli. Univerzum vas voli. Pokažite da i vi volite sebe! :)

Voli vas Tijana!